Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Na poziv Organizacionog odbora 12. Međunarodnog festivala sportskog filma na Zlatiboru, Grad Pirot je bio gost manifestacije i partner festivala. Na festivalu je prikazan dokumentarni film „Pirot, moj grad“ znamenitog Piroćanca Svetislava Pešića. Ispred lokalne samouprave festivalu su prisustvovali Milena Dimitrijević, predsednica Skupštine grada i Bojan Ranđelović, gradski većnik.

„Ovaj film je bio povod da budemo pozvani i prepoznati kao sredina u kojoj se jako puno uložilo u sportsku infrastrukturu. Ovo je bila prilika da se učesnici festivala i predstavnici Opštine Čajetina upoznaju i sa turističkim potencijalima i kulturno – istorijskim nasleđem Pirota i okoline “ istakla je predsednica Skupštine grada Pirota, Milena Dimitrijević.

Domaćin festivala, predsednik Skupštine opštine Čajetina, Arsen Đurić je izrazio spremnost za saradnju dve lokalne samouprave u oblasti turizma, sporta, kulture i gastronomije.

Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor, konstatovao je da festival sportskog filma, kao prateću aktivnost ima i razvijanje saradnje između gradova i opština. Sa gradom Pirotom je ta saradnja moguća u oblasti turizma i tradicionalnih etno i prehrambeno-prerađivačkih proizvoda.

Upoređujući opštinu Čajetina i grad Pirot, Bojan Ranđelović je istakao da postoje sličnosti ove dve destinacije, misleći na Zlatibor i Staru planinu, ali i brendove kao što su zlatiborska pršuta i pirotska peglana kobasica. To mogu biti dobri mostovi saradnje između lokalnih samouprava.

“Predstavljajući Pirot i okolinu učesnicima festivala, obradovani smo činjenicom da su domaćini izrazili želju da uzvrate posetu. Nadamo se skorom viđenju i želimo im dobrodošlicu” – kaže,  Milena Dimitrijević, predsednica Skupštine grada.

Izvor: Pirotske vesti

Elektronsko podnošenje zahteva

Postanite eGrađanin

eUprava Republike Srbije

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine