Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

OSNAŽIVANJE ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA I ULOGE ŽENA NA SELU U JUGOISTOČNOJ SRBIJI

 

12.06.2023.

Nastavak podrške Vlade Slovenije razvoju ženskog biznisa na selu

Uz finansijsku podršku Vlade Republike Slovenije i Karitasa Slovenije, Caritas Beogradske nadbiskupije započeo je u aprilu ove godine realizaciju projekta „Osnaživanje ženskog preduzetništva i uloge žena na selu u jugoistočnoj Srbiji“ u partnerstvu sa opštinama Aleksinac, Babušnica, Vlasotince i Pirot. Projekat traje 30 meseci i predstavlja nastavak pomoći Ministarstva spoljnih poslova Republike Slovenije ugroženim seoskim sredinama u ovom delu Srbije.
 
U projektu učestvuje 60 žena koje se bave proizvodnjom tradicionalne hrane i pružanjem usluga u seoskom turizmu. Realizacijom različitih aktivnosti u naredne dve i po godine cilj je da se njihove inicijative podrže, a one podstaknu da se aktivnije uključe u pobošljanje sopstvenog ekonomskog položaja. Planirane su preduzetničke radionice, obuke o tehnologiji proizvodnje i bezbednosti hrane, bespovratna sredstva za renoviranje prostorija za proizvodnju i nabavku opreme, alata i ambalaže. Poseban akcenat stavljen je na poboljšanje plasmana kroz aktivnosti poput učešća na sajmovima,  prodaje preko interneta i različite promotivne kampanje. Jednako važan segment projekta predstavlja i prenos dobre prakse iz Slovenije u oblasti porodičnog biznisa na selu, kao i uvođenje rodno odgovornog budžetiranja u postupak pripreme i donošenja opštinskih budžeta.
Tokom maja i juna realizovane su četiri uvodne radionice na temu ženskih prava i afirmacije jednakih šansi, koje su bile i prilika da se učesnice na projektu detaljnije upoznaju sa kalendarom aktivnosti i predstave svoje poslovne ideje.

Projekat „Osnaživanje ženskog preduzetništva i uloge žena na selu u jugoistočnoj Srbiji“ sufinansira Ministarstvo spoljnih poslova Republike Slovenije, a realizuju Karitas Slovenije i Caritas Beogradske nadbiskupije.

 

Elektronsko podnošenje zahteva

Postanite eGrađanin

eUprava Republike Srbije

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine