Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Program: Exchange 4

Projekat: „Imovina lokalne samouprave u procesima evropskih integracija”

Nosilac projekta: Grad Niš

Partner na projektu: Opština Pirot

Opis projekta: Opšti cilj projekta je uspostavljanje održivog modela upravljanja imovinom, kroz definisanje portfolija imovine i praćenje funkcionalnih i finansijskih rezultata.

Specifični cilj projekta je upravljanje imovinom i koordiniranje aktivnosti i prakse kojima lokalna samouprava optimalno i održivo upravlja svojom fizičkom imovinom, rizicima i rashodima u toku životnog ciklusa imovine, a u svrhu ostvarivanja upotrebe, održavanja, korišćenja i raspolaganja.

Projekat predviđa da se u toku njegove realizacije izvrši sakupljanje, verifikacija i analiza podataka o imovini koja je predmet transfera u javno vlasništvo lokalne samouprave, kreiranje baze podataka imovine lokalne samouprave koja će biti predmet transfera u javno vlasništvo, izradi finansijska analiza portfolija, imovine i projekata, izradi sveobuhvatni plan konsolidovanog upravljanja imovinom, registruju posedi uneti u ujedinjenu bazu podataka državne imovine, izgrade  kapaciteti opštinskog osoblja i zvaničnika lokalne samouprave na polju upravljanja imovinom i valorizacija imovine kao važnog ekonomskog resursa i instrumenta održivog razvoja.

Vrednost projekta: Ukupna vrednost projekta je 141.315,00 eura, od toga donacija EU iznosi 123.424,52 eura, a učešće partnera, grada Niša i opštine Pirot iznosi 17.890,48 eura, kao kofinansiranje kroz rad na projektu.

Vreme trajanja projekta: 12 meseci

Elektronsko podnošenje zahteva

Postanite eGrađanin

eUprava Republike Srbije

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine