Gradsko veće je organ koji usklađuje ostvarivanje funkcija Gradonačelnika i Skupštine grada i vrši kontrolu i nadzornu funkciju nad radom gradske uprave. Organizacija načina rada i odlučivanja Gradskog veća uređuje se odlukom, koju donosi Skupština grada pre izbora ovog organa, po pravilu, na konstitutivnoj sednici Skupštine grada, posle održanih izbora.

Gradsko veće čine: Gradonačelnik, zamenik Gradonačelnika i devet članova Gradskog veća, koje bira Skupština grada, na period od 4 godine, tajnim glasanjem, većinom od ukupnog broja odbornika.

Gradonačelnik, mr Vladan Vasić, je predsednik Gradskog veća.

Zamenik Gradonačelnika, Miloš Colić, je član Gradskog veća po funkciji.

 

Članovi Gradskog veća grada Pirota su:

1. Aleksandar Ćirić, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Aleksandar Ćirić je rođen 05.11.1985. godine u Pirotu. Diplomirao na Fakultetu za poslovno industrijski menadžment, na smeru Poslovni menadžment, i stekao zvanje diplomirani menadžer. Za zamenika predsednika Skupštine opštine Pirot izabran   je 2012. godine, nakon čega je obavljao poslove pomoćnika gradonačelnika za investicije i infrastrukturu, nakon čega je izabran za člana Gradskog veća, na kojoj je funkciji i danas. Oženjen je i otac dvoje dece.

2. Sreten Savov, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Sreten Savov je rođen 01.07.1965. godine u Pirotu, gde je završio osnovnu školu. Tehničku srednju vojnu školu i Višu vojno-tehničku akademiju je završio u Zagrebu. Od 1996. godine do 2012.godine obavljao funkciju odbornika SO Pirot. U periodu od 2008. do 2012.godine bio na dužnosti zamenika predsednika SO Pirot. Član Gradskog veća od 2012.godine i koordinator Štaba za vanredne situacije i poslove mesnih zajednica. Otac dve ćerke.

3. Bojan Ranđelović, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Bojan Ranđelović rođen 17.02.1971.godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Pirotu. Diplomirao na osnovnim strukovnim studijama Visoke zdravstvene škole u Beogradu. Od 2004. godine do 2016.godine zaposlen u Opštoj bolnici Pirot. Od 2016. godine na funkciji pomoćnika gradonačelnika za vanprivredne delatnosti, a od 2020. godine do danas na funkciji člana Gradskog veća za vanprivredne delatnosti. Oženjen, otac jednog deteta.

4. Dejan Ranđelović, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Dejan Ranđelović rođen 06.01.1968. god.u Pirotu. Osnovnu školu završio u Pirotu, a srednju školu u Beogradu i stekao zvanje saobraćajno transportni tehničar - odsek železnica. Višu školu takođe završio u Beogradu. Specijalističke studije završio u Nišu i stekao zvanje menadžer specijalista u saobraćaju. Od 1989. godine do 2018. god radio u preduzeću Železnice Srbije na poslovima odpravnika vozova i šefa železničkih stanica. Od 2017. godine obavlja funkciju člana Gradskog veća. Oženjen je i otac dvoje dece.

5. Mimica Kostić-Đorđević, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., 064/843-5436

Mimica Kostić Đorđević rođena 31.10.1971. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završila u Pirotu. 1998. godine. Diplomirala na Agronomskom fakultetu u Čačku i stekla zvanje Diplomirani inženjer agronomije opšteg smera. U periodu od 2000. do 2004. godine radila na administrativnim poslovima u D.P.,,Termomont,,Pirot. 2004. godine postavljena za vršioca dužnosti direktora D.P.,,Termomont,, Pirot. Od 01.11.2012. godine radi u Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi Pirot najpre na poslovima asistent poljoprivrednog savetodavca, zatim na poslovima savetodavca, a od 28.01.2013. godine, do danas radi na poziciji koordinator savetodavne službe. Od 2020. godine do danas obavlja funkciju Gradske većnice grada Pirota za oblast poljoprivrede i sektor ruralnog razvoja kao i sprovođenje politike ruralnog razvoja.

6. Slobodan Petrović, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.,

Slobodan Petrović rođen 27.10.1955. godine u s. Kamenica, opština Dimitrovgrad. Osnovnu i srednju školu završio u Pirotu. Zaposlen u A.D. ,,Tigar‘‘. Od 2010. godine do danas obavlja funkciju predsednika Samostalnog sindikata ,,Tigar‘‘a.d. a od 2020.god. i funkciju člana Gradskog veća grada Pirota.

7. Bratislav Rašić, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Bratislav Rašić rođen 02.11.1987.godine. Osnovnu i srednju školu završio u Pirotu. Diplomirao na Tehničkom fakultetu u Boru, studijski program Inženjerski menadžment i stekao zvanje diplomirani inženjer menadžmenta. Zaposlen u AD ,,Đerdap usluge‘‘. Od 2020. godine obavlja funkciju člana Gradskog veća grada Pirota.

8. Miroslav Mitić, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.,

Miroslav Mitić rođen 08.09.1986. godine u Pirotu. Po zanimanju diplomirani ekonomista. Od 01.10.2012 do 28.02.2022 radio u Domu zdravlja Pirot na poslovima samostalni referent za finansije. Od 01.03.2022. godine obavlja funkciju člana Gradskog veća grada Pirota i zadužen je za socijalnu politiku. Oženjen, otac dvoje dece.

9. Ivana Stamenović, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., 066/414-123

 

Sekretar Gradskog veća grada Pirota je Vanja Đorđević, dipl. pravnik.

Članovi koji su na stalnom radu su: Aleksandar Ćirić, Sreten Savov, Bojan Ranđelović, Dejan Ranđelović, Miroslav Mitić  i Ivana Jovanović.

Joomla templates by Joomlashine