Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Na julskoj sednici Skupštine grada Pirota, donešena je Odluka o izmeni i dopuni odluke o javnim parkiralištima, u okviru koje su osam gradskih parkirališta, pored stambenih zgrada uvedena u sistem naplate parkiranja. 

To su parkirališta kod solitera, kod zgrada u naselju Češalj, ulicama Save Kovačevića, Branka Radičevića i Predraga Boškovića. 

Na osnovu ove odluke, stanari mogu da od parking servisa dobiju stanarsku kartu koja važi za celodnevno parkiranje vozila, dok će u prepodnevnim satima od 7 do 14 sati, parkinzi biti otvoreni za sve druge, koji će po ceni koja veži za extra zonu, moći da parkiraju svoja vozila, najviše 120 minuta. 

Kako je rekao Bojan Pešić, načelnik odeljenja za urbanizam gradske uprave Pirot, za sada sve funkcioše bez većih problema, a cilj je da u prepodnevnim satima, u samom centru grada, bude veći broj slobodnih parking mesta i manje gužve. 

Pešiću smo postavili i pitanje našeg čitaoca, koje je pre par dana stiglo u našu redakciju, a odnosi se na naplatu parkinga u ulici 7.juli. 

Potsećamo, tamo se trenutno uredjuje parking prostor, a kako je Pešić rekao, za sada, na parkingu iza zgrada u ovoj ulici, nije donešena odluka kojom bi se tamo parking naplaćivao. 

Izvor: Plusonline

Plan razvoja Grada Pirota 2021–2028.

Joint cross border initiatives for creation of eco frendly region

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve u prekograničnom regionu

Oglasna tabla

 

Elektronsko podnošenje zahteva

POPIS STANOVNIŠTVA 2022

INFO CENTAR

INFO CENTAR PIROT
010 305 508

Izbori za članove Saveta mesnih zajednica 2022

GRADSKA IZBORNA KOMISIJA

 Postanite eGrađanin

eUprava Republike Srbije

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine