Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

U Svečanoj sali Gradske uprave Pirot danas je održana zajednička sednica Ženske odborničke mreže, Saveta za rodnu ravnopravnost grada Pirota u udruženja "Žene juga".

Cilj je upoznavanje sa inicijativom kako i na koji način uključiti što veći broj žena u Savetima mesnih zajednica. Kako je rekla Milena Dimitrijević, koordinatorka Ženske odborničke mreže, po podacima kojima raspolaže, samo je 2,8 posto učešće žena u organima odlučivanja mesnih zajednica na lokalnom nivou.  

Ona je dodala da, s obzirom da predstoje izbori za Savete mesnih zajednica, bude usvojena obavezujuća Odluka da se na izbornim listama nađu i pripadnice manje zastupljenog pola. 

Ova inicijativa je potekla iz udruženja "Žene Juga" u okviru projekta "Da se žene pitaju" koji je podržala Vlada Švajcerske. Projekat se realizuje od septembra ove, do februara naredne godine, sa željom osnaživanja žena u Savetima mesnih zajednica. O tome i o saradnji sa Lokalnom samoupravom govorila je i Marija Penčić ispred udruženja "Žene juga". 

Drugi deo današnjeg sastanka osmišljen je kao trening i obuka žena odbornica, članova saveta i svih drugih prisutnih, na temu rodne ravnopravnosti i uključivanje žena u javni i politički život. 

Izvor: Plusonline

 

Plan razvoja Grada Pirota 2021–2028.

Joint cross border initiatives for creation of eco frendly region

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve u prekograničnom regionu

Oglasna tabla

 

Elektronsko podnošenje zahteva

POPIS STANOVNIŠTVA 2022

INFO CENTAR

INFO CENTAR PIROT
010 305 508

Izbori za članove Saveta mesnih zajednica 2022

GRADSKA IZBORNA KOMISIJA

 Postanite eGrađanin

eUprava Republike Srbije

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine