Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

U Gradskoj upravi Pirot danas je potpisan Ugovor za realizaciju izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kanalizacione mreže i tehničku podršku u Pirotu, vredan oko 16 miliona evra, u okviru  Programa vodosnabdevanja i prečišćavanja otpadnih voda u opštinama srednje veličine u Srbiji VI (Faza 2, Investicije) KFW Banke.

U okviru programa nemačke finansijske saradnje sa Srbijom, КfW Razvojna Banka finansira investicije za rehabilitaciju gradskog vodosnadbevanja i kanalizacionih sistema u odabranim opštinama srednje veličine u Srbiji. Cilj investicionog programa je da osigura održivo vodosnabdevanje i unapređenje odvođenja otpadnih voda za stanovništvo po socijalno prihvatljivim cenama i otvoren je za sve opštine srednje veličine u Srbiji (50,000 – 200,000 stanovnika). Implementacija programa koji usmeren je ka poboljšanju kvaliteta vodotokova u koje se izlivaju otpadne vode i uslove života stanovnika opština srednje veličine u Srbiji, sredstvima rehabilitacije i nove izgradnje postrojenja za upravljanje i tretman otpadnih voda.

Ugovore su potpisali Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota, Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Reudiger Hartmann, Director of KFW office in Belgrade, Stefanie Rauprich, Project Manager for the Program i Zoran Nikolić, direktor JP "Vodovod i kanalizacija".

Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota u obraćanju medijima rekao je da je ovo veliki dan ne samo za Pirot već i za celu Srbiju. Potpisan je izuzetno značajan ugovor čijom realizacijom će Pirot postati grad koji ispunjava sve ekološke standarde za grad ove veličine u Evropskoj uniji. 

KFW Banka  partner je Srbiji na putu ka Evropskoj uniji već dvadeset godina, rekao je Reudiger Hartmann, direktor kancelarije KFW  u Beogradu. Prema njegovim rečima u prethodne dve decenije saradnja sa lokalnim samoupravama i ministarstvima bila je veoma uspešna.

U okviru dugogodišnje bilateralne saradnje sa SR Nemačkom, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u saradnji sa Nemačkom razvojnom bankom KWF, sprovodi projekte izgradnje komunalne infrastrukture u oblasti vodosnabdevanja, otpadnih voda  i upravljanja čvrstim otpadomVlada Republike Srbije repoznala je potrebu i značaj za nastavak ulaganja u ovoj oblasti i kroz Nacionalni program predvidela značajna sredstva za finansiranje investicija, rekao je Tomislav Momirović, ministar MGSI.

Zoran Nikolić, direktor JP "Vodovod i kanalizacija" rekao je da će do kraja godine biti završena tenderska procedura. Sami radovi počeće 2023. i trajaće, prema projektu dve godine. Vrednost investicije za izgradnju samog postrojenja je 10,5 miliona evra, sa dodatnim radovima oko 16 miliona evra. Finansiranje je 50 odsto KFW i Ministarstvo, a 50 odsto lokalna samouprava.

Izvor: Plusonline

 

Plan razvoja Grada Pirota 2021–2028.

Joint cross border initiatives for creation of eco frendly region

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve u prekograničnom regionu

Oglasna tabla

 

Elektronsko podnošenje zahteva

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine