Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić sa zamenikom Milošem Colićem, kao i načelnicom Pirotskog upravnog okruga Draganom Tončić i pomoćnikom gradonačelnika Vidojkom Panajotovićem obišao je radove na revitalizaciji regionalnog puta Pirot-Knjaževac, nedaleko od Sopotske petlje.


-Sopotska petlja se uveliko radi i uskoro će biti završena, a trenutno je u toku asflatiranje drugog sloja asfalta na deonici koja je deo regionalnog puta Zaječar-Knjaževac-Pirot. Rade se put i kod sela Rsovci, zatim na Staroj planini u dimitrovgradskoj opštini, zemljani radovi između Slavinje i Izatovaca a oba posla biće završena naredne građevinske sezone kada nas očekuju i obimni radovi od Malog mosta do kamenoloma Kitka.  Završen je put od Sadikovog bunara do sela Blato, ostale su bankine da se urade. Sledeće godine radiće se i deonica dužine 4.2 kilometara od Gornje Držine do Poganovskog manastira. Naredne godine će biti dakle realizovan čitav paket investicija vrednih 20 miliona eura, o čemu smo potpisali ugovor sa Koridorima Srbije a tiče se rehabilitacije regionalnih puteva na teritoriji Pirota, Dimitrovgrada, Babušnice, Bele Palanke i Niša-kazao je Vasić danas prilikom obilaska radova na regionalnom putu prema Sopotskoj petlji.

Problemi meštana Knjaževačke ulice biće rešeni

Vasić je kazao i da je Grad Pirot obavestio nadležen o problemima koje imaju žitelji Knjaževačke ulice, te sugestije su uvažene pa će se u pomenutoj uici raditi potporni zid, produžiće se trotoar i izaći će se u susret željama meštana-kazao je Vasić.


Načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić istakla je da su pomenute investicije od ogromnog značaja za meštane svih opština na teritoriji Pirotskog upravnog okruga.

 

Izvor: Pirotske vesti

 

 

Izrada plana razvoja Grada Pirota za period 2021. - 2028. godine

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve u prekograničnom regionu

Oglasna tabla

 

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine