Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Na sednici Štaba za vanredne situacije Grada Pirota analizirana je spremnost javnih preduzeća sa aspekta aktuelne epidemiološke situacije, ali i nastupajuće zimske sezone. Gradonačelnik Vasić kazao je novinarima nakon sednice da su javna preduzeća da odgovore svim izazovima koji se mogu pojaviti u narednom periodu, a kada je reč o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, ona je ocenjena nesigurnom prema nepovoljnoj, a donete su i brojne preporuke.

-Zbog pogoršanja situacije i uvođenja vanredne situacije na teritoriji opštine Dimitrovgrad, preporuka je direktorima škola u kojima ima dece koja na nastavu dolaze iz Dimitrovgrada, da se deci preporuči da pohađaju onlajn nastavu. U narednih 25 dana neće biti venčanja van gradske uprave, jer je to uzelo maha i često se okupi više od 30 osoba. Zaključak je i da se nastavi sa edukacijom u osnovnim školama, da se vrši obilazak vrtića, javnih ustanova, marketa, da se vidi kako se primenjuju sve mere predostrožnosti, da se poveća nivo ozbiljnosti u primeni ovih mera. Odlažu se i sportska školska takmičenja do 1. decembra, a obustavljaju se i probe folklora i plesnih ansambala, jer su to situacije gde dolazi do direktnog kontakta-kazao je gradonačelnik Vasić.

 

Izvor: Pirotske vesti

 

 

Izrada plana razvoja Grada Pirota za period 2021. - 2028. godine

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve u prekograničnom regionu

Oglasna tabla

 

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine