Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Pirot je poslednjih godina sve interesantniji velikim trgovinskim lancima iz celog sveta. Nakon Lidla, Rode i mnogih drugih, do naredne godine u ovo vreme Pirot će dobiti i veliki ritejl šoping centar koji funkcioniše na principu Stop- Shop, kazao je Pirotskim vestima gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić. Inače, narednih meseci će u aneksu hotela Ana Lux početi sa radom i veliki međunarodni lanac dečje garderobe – Pepco, čije je sedište u Poljskoj.

- Želim da podsetim da smo pre petnaestak i više godina nismo imali mnoge atribute grada. Nismo imali autoput, kvalitetne pozorišne predstave, imali smo jednu veliku kompaniju Tigar, ali nismo imali jednu veliku multinacionalnu kompaniju kao što je Mišelin, nismo imali zatvoreni bazen, Kej je bio neodržavan, u mraku. Nismo imali ni gde da kupujemo dobru i kvalitetnu robu. Sada sve to imamo. Sama činjenica da veliki inostrani trgovinski lanci dolaze u Pirot govori o tome da je naš položaj mnogo bolji nego ranije. Jedino što trenutno nedostaje Pirotu, kada je o šopingu reč, jeste Stop-Shop. Ipak, pouzdano znam da je u planu da Pirot dobije Stop-Shop centar, a na osnovu informacija kojima raspolažemo, njegova izgradnja bi trebalo da bude završena naredne godine u ovo vreme. Trebalo je da bude već na proleće, ali zbog globalne situacije sa covidom, odloženo je za šest meseci tako da očekujemo da bude otvoren naredne godine u ovo vreme-kazao je danas Pirotskim vestima gradonačelnik Vasić.

Stop Shop centar u Pirotu gradiće se na lokaciji pored modernog kompleksa stambenih zgrada “Zapadni kej”.

U okviru Stop-Shop centara, kojih već ima nekoliko širom zemlje rade veliki svetski brendovi poput Waikikija, MekDonaldsa, DM i mnogi drugi.

 

Izvor: Pirotske vesti

 

 

Izrada plana razvoja Grada Pirota za period 2021. - 2028. godine

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve u prekograničnom regionu

Oglasna tabla

 

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine