Dobrodošli

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

 

Poštovani sugrađani,

dobrodošli na internet portal grada Pirota. Pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće u radu lokalnih organa grada Pirota time što ćete izneti svoje sugestije i predloge. Opširnije

 

mr Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota

Lokalna samouprava grada Pirota obezbedila je sredstva, u iznosu od petnaest miliona dinara, za uređenje fasada tri stambena objekta čime se nastavlja započeta aktivnost u cilju postizanja energentske efikasnosti u zgradarstvu. Posle sagledavanja konkursne dokumentacije odlučeno je koje će se zgrade obnavljati, a za sedam stambenih zajednica će se sufinansirati izrada projektne dokumentacije.

“Ono što je bitno istaći pred nama je uređenje zgrada u Takovskoj, Ustaničkoj i Ulici Srpskih vladara. Važno je reći da se ne sagledava samo uži centar grada već šire. Takođe, slična je situacija i sa izradom projektne dokumentacije za objekte u Pazaru i Tijabari. Izrada projektne dokumentacije je pri kraju i time ćemo naš deo obaveza ispuniti, tako da će te stambene zajednice ravnopravno moći da konkurišu naredne godine za izvođenje radova. Ove godine smo izdvojili petnaest miliona dinara, a videćemo kako će biti iduće godine, jer sve zavisi od Budžeta grada” istakao je Bojan Pešić, načelnik za urbanizam,stambeno komunalne poslove i građevinarstvo.

Uređenje fasade u Dragoševoj, sa dvorišne strane, se privodi kraju. Trenutno se razmatra početak i način izvođenja radova strane prema Crvenom trgu imajući u vidu da je reč o prometnom delu grada gde je najviše izražen saobraćaj pešaka. Radovi se izvode u okviru prethodnog konkursa.

 

Izvor: Pirotske Vesti

 

 

Izrada plana razvoja Grada Pirota za period 2021. - 2028. godine

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve u prekograničnom regionu

Oglasna tabla

 

Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja

Vlada Republike Srbije

Narodna Skupština Republike Srbije

Ministarstvo državne Uprave i Lokalne Samouprave

Agencija za privredne registre

eUprava Republike Srbije

Kodeks ponašanja službenika i nameštenika Grada Pirota

Joomla templates by Joomlashine