Na današnjoj sednici Socijalno-ekonomskog saveta grada Pirota izabrano su novi članovi i predsednik Saveta. Dosadašnji predsednik, gradonačelnik Vladan Vasić kaže da je zbog svih nepredviđenih okolnosti, novo rukovodstvo izabrano na današnjoj sednici.  Ovogodišnje rukovodstvo čine uglavnom članovi Samostalnog sindikata.

Gradska uprava omogućiće Socijalno-ekonomskom savetu sve neophodne informacije i podatke, u cilju unapređenja ovog vida javno-privatnog partnerstva. Na raspolaganju Saveta biće informacije iz Plana kapitalnih investicija, Plana razvoja, Budžeta za 2021. godinu, rekao je Vasić.

Opravdanost postojanja Socijalno-ekonomskog saveta ogleda se u uspostavljanju  institucionalnog dijaloga između poslodavaca, sindikata i javne uprave, rekao je Vasić.

Novopostavljni predsednik Saveta Jovan Mijalković, koji je ujedno i predsednik Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije za Pirotski okrug, zahvalio se članovima na izboru i istakao da će se Savet u tripartitno dijalogu baviti pitanjima za unapređenje položaja radnika.

Izvor: Plusonline

 

 

Izrada plana razvoja Grada Pirota za period 2021. - 2028. godine

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve u prekograničnom regionu

Joomla templates by Joomlashine