Krajem prošle nedelje održana je Sednica skupštine grada Pirota na kojoj je usvojen rebalans budžeta za 2020. godinu sa smanjenim prihodima od 45 miliona dinara. Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota, tom prilikom rekao je se to dešava po prvi put, a da je takve rezultate prouzrokovala pandemija korona virusa.

Ipak, Vasić smatra da će godinu završiti pozitivno sa realizacijom svih planiranih aktivnosti i da je već u pripremi budžet za 2021.godinu.

"Teška i neizvesna godina je pred nama, sa mnogo većim zahtevim budžetskih korisnika, ali nećemo odustati" kaže gradonačelnik Vasić o budžetu grada za narednu godinu.

Već su izvesni kapitalni projekti kao što su Izgradjna postrojenja za prečišćavanja otpadnih voda i Otvoreni kupališni kompleks, koji bi trebalo da prve kupače primi početkom leta 2022. godine.

Pored redovnih saniranja puteva, u budžetu će biti obezbedjan sredstva i za nastavak rekonstrukcija pirotskih škola i drugih objekata.

Sobzirom da je najavljeno i povećanje zarada u javnom sektoru, Vasić kaže da i u toj oblasti moraju obezbediti sredstva u budžetu.

Izvor: Plusonline

 

 

Izrada plana razvoja Grada Pirota za period 2021. - 2028. godine

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve u prekograničnom regionu

Joomla templates by Joomlashine