Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, sa svojim saradnicima, danas je priredio prijem za mlade Piroćanke, Nataliju Toskić, Jelisavetu Stančić i Lanu Sokolović, koje su postigle veliki uspeh predstavljajući Pirot na veoma popularnoj manifestaciji “Srbija u ritmu Evrope”. Prijemu su prisustvovali i izvršni direktor  televizijskog programa Manifestacije, Igor Karadarević i direktor “Srbija u ritmu Evrope”, David Makević. U vrlo srdačnoj atmosferi čule su se samo reči hvale za naše učesnice, ali i sam Grad koji je sa svoje strane pružio izuzetnu podršku akterima i pokazao visok nivo profesionalnog odnosa prema obavezama koje je preuzeo na sebe. U zanak zahvalnosti gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, predao je devojčicama koje su promovisale Pirot na kulturnom planu po petnaest hiljada dinara.


Izvršni direktor televizijskog programa “Srbija u ritmu Evrope, Igor Karadarević, kaže da se u Pirotu jako lepo oseća zahvaljujući devojčicama, njihovim roditeljima i izuzetnim saradnicima koje je imao u lokalnoj samoupravi u vreme priprema i snimanja spota.

“Najiskrenije zahvaljujem gradonačelniku Pirota, Vladanu Vasiću, i njegovim saradnicima bez čije pomoći ne bismo postigli ovaj uspeh. Pirot je pokazao izuzetan nivo kooperativnosti što je možda i rezultat velikog iskustva koje ima u diplomatiji, u međunarodnim odnosima i komunikaciji sa ambasadama. Otuda je proistekao i osećaj sigurnosti koji smo imali. Ako budemo birali saradnike to će sigurno biti pored Novog Sada, Sombora i Čačka i Pirot. Želim da istaknem da su mlade Piroćanke izazvale pravu buru emocija posle svog nastupa. Prema oceni žirija, predstavnika gradova, Pirot je bio na prvom mestu, ali ništa manje nije značajno i zvanično treće mesto prema glasovima gledalaca” – istakao je Karadarević.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, je zahvalio na čestitkama i rekao da Pirot veliku pažnju posvećuje, pored ostalog, i negovanju kulture i promociji grada i na tom polju.

“Želja i motiv učestvovanja Pirota u Manifestaciji” Srbija u ritmu Evrope” sigurno je promocija grada, ali i nastojanje da se družimo sa predstavnicima drugih gradova, da deca steknu iskustvo koje će im značiti u životu. Očekivali smo jedan veliki spektakl, ali smo se prilagodili novim okolnostima zbog epidemije. Nadamo se da će naredne godine biti bolje u tom smislu. Veoma sam zadovoljan i zbog toga je, uostalom, i upriličen prijem za naše mlade sugrađanke i njihove saradnike.


Lana Sokolović je u ime svojih drugarica zahvalila na pažnji koja im je ukazana. Kaže da su utisci sa takmičenja izuzetni i da su sve tri veoma srećne što su svoj grad uspešno predstavile na ovako značajnoj manifestaciji.

Izvor: Pirotske vesti

Joomla templates by Joomlashine