Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić sa zamenikom gradonačelnika Vidojkom Panajotovićem danas je obišao veliko gradilište na Koridoru 10, gde se, nakon zahteva Gradske uprave, po završetku Koridora 10 gradi i nova Sopotska petlja koja će mnogo značiti meštanima sela u okolini poput Sopota, Temske i mnogim drugim selima. Gradonačelnik Vasić je konstatovao da se radovi izvode i na brojnim regionalnim putevima, o čemu je ugovor vredan 20 miliona evra potpisan u Pirotu, a potpisnici su bili Koridori Srbije i izvođač radova kompanija Trejs.


- Bez ove petlje sela prema Temskoj i prema Staničenju bi bila zaista u neprilici. Zahvaljujemo se Koridorima Srbije i Putevima Srbije što su izašli lokalnoj samoupravi u susret i izdvojili dodatan novac za ovu investiciju iako je Koridor 10 već bio završen. Nedavno smo potpisali i ugovore sa Koridorima o rehabilitaciji regionalnih putnih pravaca. Regionalni putevi nisu u ingerenciji lokalne samouprave, ali smo mi insistirali da se oni urede i srede. Trenutno se radi na deonici od 4 kilometara od Industrijske zone do Sopotske petlje, ozbiljni radovi su u toku i na putu od Sukova do Trnskih Odorovaca, očekuju se radovi i prema Babušnici, od Sadikovog bunara do sela Blato, od Malog mosta do kamenoloma Kitka, od Manastira Sveti Ilija do Rsovaca i od sela Slavinja do sela Izatovci. To su ozbiljni radovi koje finansira Evropska banka preko Koridora 10 i mi u lokalnoj samoupravi smo veoma zadovoljni. Kada sve to bude završeno, a rok je 15 meseci, značajno će se popraviti situacija sa regionalnim putnim pravcima-kazao je Vasić.
Ogroman značaj regionalnih puteva za razvoj turizma

- Veliki je značaj rekonstrukcije regionalnih puteva i za razvoj turizam jer se na taj način “otvara” put ka kanjonu Jerme, ka Staroj planini i mnogim drugim turističkim destinacijama u ovom delu Srbije-konstatovao je Vasić.

Izvor: Pirotske vesti

Joomla templates by Joomlashine