Cilj ove saradnje je podizanje kapaciteta Grada u oblasti nauke, kulture, umetnosti...
Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je u Medija centru potpisao Protokol o saradnji sa niškim ogrankom Srpske akademije nauka i umetnosti. U ime SANU protokol je potpisao prof. dr Ninoslav Stojadinović koji je istakao da je SANU i do sada imala odličnu saradnju sa Gradom, ali da će potpisivanjem ovog protokola saradnja biti još bolja, a najavljeni su i prvi konkretni projekti, poput organizovanja simpozijuma o znamenitim Piroćancima poput Slobodana Jovanovića, Slobodana Džunića i mnogih drugih.

Prof. dr Stojadinović je istakao da Pirot može da posluži kao primer ostalim gradovima kada je reč o saradnji sa SANU. Popisivanje protokola podržali su i čelnici kompanije Tigar Tajers, tehnološkog lidera u regionu, uz konstataciju da je ovakva saradnja od velike važnosti, između ostalog i za privredu.
Akademik Milorad Mitković kazao je da je saradnja u oblasti medicine između pirotskih stručnjaka i univerzitetskog centra u Nišu veoma dobri, i nema razloga da oni budu još bolji, što je interes pre svega pacijenata.

Izvor: Pirotske vesti

 

 

Izrada plana razvoja Grada Pirota za period 2021. - 2028. godine

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve u prekograničnom regionu

Joomla templates by Joomlashine