Najesen će ovo Udruženje u saradnji sa lokalnom samoupravom podeliti još 2.000 paketa penzionerima, najavio Đorđe Mitić, predsednik Udruženja penzionera.
Đorđe Mitić, nekadašnji načelnik Pirotskog upravnog okruga a sada predsednik Udruženja penzionera Grada Pirota, udruženja koje okuplja 3.000 penzionera, kazao je da je Grad Pirot u proteklom periodu ispoljio veliko razumevanje i uslišio sve zahteve Udruženja penzionera, pa je zahvaljujući Gradu 7.000 penzionera dobilo pakete pomoći tokom vanrednog stanja, a u narednom periodu biće još sličnih akcija, naglasio je Mitić i dodao da su ovom vrstom pomoći obuhvaćeni svi pirotski penzioneri, ne samo članovi ovog Udruženja.


- Penzioneri su najugroženiji bili tokom vanrednog stanje i epidemije korona virusa zbog toga je i značaj ove pomoći zaista veliki. Mi smo u Gradu Pirotu i gradonačelniku naišli na veliko razumevanje i povodom inicijative da se izgradi Dom za stare, koji je zaista neophodan. Odmah smo naišli na podršku, donete su sve neophodne odluke i siguran sam da ćemo u naredom periodu dobiti Dom za stare, određena je i lokacija. Za vreme epidemije zaista su najugroženiji bili penzioneri. Zahvaljujući Gradskoj upravi i gradonačelniku 7.000 penzionera je dobilo na kućnu adresu pakete pomoći, što je zaista gest vredan svake pohvale-kazao je Mitić i dodao da se već razgovara sa Gradom da najesen bude podeljeno još 2.000 paketa za sve penzionere koji imaju manje od 30.000 dinara.

Izvor: Pirotske vesti

 

 

Izrada plana razvoja Grada Pirota za period 2021. - 2028. godine

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve u prekograničnom regionu

Joomla templates by Joomlashine