Prvo mesto na ovogodišnjem Sajmu pirotske peglane kobasice osvojila je ekipa “Kada padne prvi sneg”, koja je i prošle godine osvojila pobednički pehar, drugo mesto osvojio je Milan Savić i ekipa “MM”, a treće ekipa Kozorog.
Milan Savić, iz ekipe “MM” kaže da već desetak godina učestvuje na ovoj manifestaciji.


- Tajna je u ljubavi koju uložiš u proizvodnju pirotske peglane kobasice, naravno bitan je i kvalitet mesa. Ove godine uslovi nisu bili kakve treba sve do Nove godine. Posle Nove godine uslovi su bili vrlo dobri za proizvodnju ovog pirotskog delikatesa-kaže Savić za Pirotske vesti.
Aleksandar Džunić, iz ekipe “Kada padne prvi sneg”, koja je i ove godine trijumfovala kaže da je ovo još jedna potvrda vrhusnkog kvaliteta.


- Izgleda da imamo tehnologiju proizvodnje koja je dobra, meso nabavljamo sa Stare planine, govedinu i kozje. Godišnje proizvedemo 100 do 150 kilograma pirotske peglane kobasice-kaže Džunić.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da je ove godine Sajam rekordno posećen.
- Juče je bilo nemoguće naći slobodan krevet, ima puno turista iz susedne Bugarske a evo i danas je zaista velika gužva. Hala je mala za sve zainteresovane posetioce, sve je puno i oko hale. Ja se nadam da ćemo držati i dalje pristojan kvalitet što je obaveza za ovakav brend koji ima regionalan karakteri. Grad Pirot je već pokrenuo procuduru zaštite geografskog porekla pirotske peglane kobasice i nadam da ćemo to završiti do polovine godine-kazao je gradonačelnik Vasić.

Dr Aleksandar Lilić predsednik je žirija ovogodišnje manifestacije.
- Čini mi se da u Srbiji imamo malo kulture postojanja. Ovoliko godina izdržati zaista je uspeh. Mi smo krenuli sa idejom da u Pirot dovedemo hiljadu turista, a ja mislim da sada u gradu ima sedam, osam, možda i deset hiljada turista, i to je zaista fenomenalno-kazao je dr Lilić, koji je jedan od osnivača ove manifestacije.

Izvor: Pirotske vesti

Joomla templates by Joomlashine