U saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja Republike Srbije nastavlja se realizacija projekta uređenja kanala Rogoz. Ovih dana, tačnije 23. oktobra počeli su radovi u okviru druge faze projekta. Gradonačelnik Vladan Vasić sa saradnicima danas je obišao radove na terenu. Gradonačelnik Vasić je istakao izuzetnu saradnju sa Kancelarijom za javna ulaganja i napomenuo da su do sada ulaganja Kancelarije preko 2 miliona evra. Pored onoga što je uradjeno odobrena su sredstva za završetak radova u OŠ “8. septembar” i izgradnju fiskulturne sale u Školi “Mladost”.


Vrednost druge faze radova na kanalu je 25 miliona dinara sa PDV-om. Naš cilj je da naredne godine uredimo kanal nizvodno do uliva u Bistricu, a do kraja godine na uredjenom prostoru biće zasađen novi drvored, čime će se praktično formirati novi Kej, kaže Vasić.

Izvodđač radova je Preduzeće “Erozija Niš”. Predstavnik izvodjača Milan Pešić kaže da će u drugoj fazi radova biti uredjeno dodatnih 275 metara kanala. Prva deonica od 60 metara biće kamen u cementu, dok će preostala deonica biti betonski presek. U ovoj fazi radova biće uređena vodovodna i kanalizaciona mreža.
Rok za završetak radova je 25.  mart 2020. godine.

Izvor: Plusonline

Joomla templates by Joomlashine