Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je sa zamenikom gradonačelnika Vidojkom Panajotovićem i šefom kabineta Aleksandrom Ćirićem obišao radove za rekonstrukciji vrtića koji rade u okviru Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj”.
- Mi smo vrtić Bambi otvorili 2005. godine, tada je imao oko 300 kvadrata, sada smo dogradili još 100 kvadrata prostora uložili oko 3.5 miliona dinara. Mi iz gradske uprave se trudimo da permanentno svake godine ulažemo u vrtiće, da ih popravljamo, dograđujemo kako bi mališani imali što je moguće bolje uslove. I objekat “Lane” je takođe u mnogo boljem stanju nego ranije. Ono što je najveća investicije u vrtiće ove godine jeste dogradnja Prvomajskog cveta.

Tamo će se dograditi 400 kvadrata namenskog prostora, poređenja radi toliko prostora sada ima ceo vrtić Bambi, pa možemo reći da ćemo tom dogradnjom dobiti još jedan novi vrtić. Taj posao radimo zajedno sa Ministarstvom, ja im se ovim putem zahvaljujem. Nadam se da ćemo na taj način eliminisati listu čekanja. Mislim da ćemo biti jedan od retkih gradova u Srbiji koji neće imati liste čekanja-kazao je Vasić i dodao da se kao potencijalni problem pojavljuje zabrana zapošljavanja.


- Mi dograđujemo vrtiće, ali ako se ne skine zabrana zapošljavanja ne možemo da uposlimo vaspitačice i postavlja se pitanje ko će se brinuti o toj deci. To je problem koji će se rešavati u narednom periodu. U svakom slučaju, mislim da deca u Pirotu imaju dobre uslove za boravak u vrtićima. Mi imamo još ideja koje se tiču izgradnje novih vrtića, ali o tome je još uvek rano da se govori-kazao je gradonačelnik Vasić.

Izvor: Pirotske vesti

Joomla templates by Joomlashine