Danas su polaznicima tromesečne obuke za šivače organizovane od strane Grada Pirota, Ugovorne okružne komore Pirot, NSZ, filijale u Pirotu, Tehničke škole i kompanije E Miroljo, podeljeni sertifikati. Ovu obuku uspešno je završilo 18 osoba, potrebe na tržištu rada u Pirotu za šivačima su i dalje velike pa će, po najavama, uskoro biti organizovani novi ciklusi obuke za šivače.


- Grad Pirot je ove godine kroz Lokalni akcioni plan za zapošljavanje izdvojio oko 20 miliona dinara za razne vidove podrške zapošljavanju. Imamo razne vrste obuka, a ovoga puta dodeljujemo sertifikate polaznicima koji su uspešno prošli obuku za šivače u kompaniji “E Miroljo Prvi maj”, kojima se takođe zahvaljujem na angažovanju. Pored ove, mi imamo obuke i za IT sektor, za rukovanje CNC mašinama i slične obuke. Cilj nam je  da organizujemo obuke za zanimanja koja nedostaju privredi i za kojima postoji velika tražnja na tržištu-kazao je gradonačelnik Vasić nakon svečanog uručenja sertifikata.
Predsednik Ugovorne okružne komore Pirot dr Dragan Kostić kazao je da je u planu da se rade novi ciklusi obuke za šivače jer tekstilnoj industriji nedostaje značajan broj šivača.

Izvor: Pirotske vesti

Joomla templates by Joomlashine