Na danas održanoj sednici  Gradskog veća većnici su kao prvu tačku dnevnog reda razmatrali izveštaje o radu sa finansijskim izveštajima javnih preduzeća za 2018. godinu – JP “Vodovod i kanalizacija”, JKP “Gradska toplana”, JP “Komunalac”, JP za planiranje i uredjivanje gradjevinskog zemljišta i JKP “Regionalna deponija Pirot”. Izveštaji pokazuju da sva naša javna preduzeća posluju pozitivno, da imaju investicije iz sopstvenih sredstava, kaže gradonačelnik Vladan Vasić, i napominje da će biti povećan deo dobiti javnih preduzeća koji će se reinvestirati u nove investicije, koje nam tek predstoje.


Na sednici je razmatrana i Odluka o otkupu akcije emitenta Slobodna zona Pirot.
Imamo ponudu da otkupimo 38 akcija Slobodne zone iz dela dobiti, prošle godine smo otkupili 129 akcija. Mi smo suvlasnici Slobodne zone, većinski vlasnik je Tigar ad, kaže Vasić
Većnici su razmatrali predlog Rang liste prijava za bespovratno sufinansiranje radova na održavanju fasada zgrada, dali saglasnost na Odluku o sprovodjenu aktivnosti iz Programa korišćenja sredstava Budžetskog fonda za energetsku efikasnost, razmatrali izmenu Pravilnika o načinu raspodele i obračuna troškova za isporučenu toplotnu energiju, Cenovnika pojedinačnih usluga koje pruža Toplana i Pravilnika o uslovima za podnošenje i rešavanje zahteva krajnjeg korisnika za obustavu isporuke toplotne energije.

Gradonačelnik Vasić je prokomentarisao i set odluka vezanih za unapredjenje energetske efikasnosti.
Devni red je dopunjen tačkom vezanom za finansiranje Programa Letnje škole sporta.
Sednica Skupštine grada biće održana u petak na Vidovdan, sa početkom u 10 časova.

Izvor: Plusonline

Joomla templates by Joomlashine