Posle odluke odbornika SO Pirot o reprogramiranju neizmirenog duga za grejanje, u Toplani su krenuli u realizaciju.

Radovan Nikolić, direktor JP Toplana kaže da su korisnici počeli da dolaze, da je odziv dobar, s obzirom da je reprogram u ratama od tri do 24 meseca.

- Prva reagovanja su dobra. Ukoliko korisnik izmiri dug, može da računa na otpust kamate. Ova odluka je doneta na osnovu dobrih rezultata prošle sezone kada je 278 korisnika potpisalo reprogram vredan 25 miliona dinara. Dakle, 65% korisnika je izmirilo obaveze, kaže Nikolić.

Druga aktuelna aktivnost Toplane odnosi se na priključenje kalorimetara, što je kod korisnika grejanja naišlo na veliko interesovanje.

- Sada svaki naš korisnik može da utiče, najpre na temperaturu u svom stanu, a zatim i da uštedi novac, ali i energiju. Do sada su se gubili kilovati što nije odgovaralo ni korsnicima, ali ni Toplani. Kada se kalorimetri postave u svim objektima koje greje Toplana, biće to značajan dobitak za obe strane. Uz sve to, da ne zaboravimo, trošiće se manje energije, a sve to doprineće i čistijoj sredini u kojoj ćemo živeti, kaže Radovan Nikolić.

U Toplani ovih dana nastoje da obezbede što veće količine mazuta, kako bi grejna sezona počela blagovremeno. Nikolić kaže da su prve količine mazuta već dopremljene:

Naš dobavljač AD Nafta nam je već poslao 7 od 10 cisterni koje smo platili. To je 250 tona, što će biti dovoljno do kraja oktobra. Tokom ovog meseca obezbedićemo 350.400 tona mazuta koje će biti dovoljne za novembar. Ostale obaveze izmirujemo. Servisiramo redovno dug prema Robnim rezervama koji je u 6o rata. Platili smo sve obaveze za utrošenu električnu energiju, kao i dug koji smo imali prema prevozniku ,,Miletić komerc,,.

Ovih dana aktuelan je problem viška radnika u javnim preduzećima. Nikolić kaže da Toplana nema viška radnika, šta više, s obzirom na prioširenje kapaciteta i ulaganja, biće neophodno upošljavati nove radnike. To medjutim, za sada nije moguće.

Trenutno u Toplani  zapošljena su 44 radnika. Prema normativu koji se računa na osnovu instalisane snage, koja kod nas iznosi 50 megavata, mogli bismo da imamo svih 50 radnika. Ja sam u Toplani 10 godina. Kada sam došao bilo je zapošljeno 39, a sada samo 9 više. Dakle, što se tiče broja zaposlenih, nemamo višak radne saneg, kaže Nikolić.

Joomla templates by Joomlashine