Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić obišao je danas radove na rekonstrukciji Doma vojske koji će, kada ovaj posao bude završen, zajedno sa Domom kulture, na kome će se rekonstruisati fasada i stolarija, dobiti potpuno novu spoljašnost i biti jedinstvena vizuelna celina.

-Moram da izjavim veliku zahvalnost Ministarstvu kulture i Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima jer rekonstrukciju Doma vojske, koja će koštati preko tri miliona evra, finansiraju oni. Reč je o kompletnoj i spoljnoj i unutrašnjoj sanaciji objekta. Mi smo kupili objekat od Vojske, izdvojili smo deo novca i dali određeni broj stanova Vojsci nakon čega smo postali vlasnici objekta koji će biti u funkciji institucija kulture. Ovde će svoje prostorije dobiti i biblioteka, Dom kulture, Galerija, Turistička organizacija Pirot će konačno dobiti uslovne prostorije. Ono što je posebno značajno, krov Doma vojske je ravan krov, propala je izolacija pa imamo ogromne probleme sa prokišnjavanjem, to će biti potpuno sanirano i dobićemo oko 1.500 kvadrata korisnog prostora. Ja pozivam i javnost da nam da ideju šta ćemo ovde da smestimo. Jedna od ideja je da ovde smestimo deo Pirotskog upravnog okruga, a možda ćemo ovde proširiti i prostor za ljude koji se bave IT poslovima-kazao je Vasić. Po njegovim rečima, sala Doma vojske je trenutno jedina izuzeta iz rekonstrukcije, a u toku su razgovori sa Kancelarijom za javna ulaganja da se iz viška sredstava rekonstruiše potpuno i sala Doma vojske.

-Radićemo i energetsku sanaciju fasade Doma kulture pa će čitav ovaj objekat postati jedinstvena vizuelna celina-navodi gradonačelnik Vasić.

Ivan Vidić, vlasnik firme Sib invest, koja je u konzorcijumu dobila posao na rekonstrukciji ovog objekta,  na kazao je da će objekat najpre biti “ogoljen” do takozvane sive faze, nakon čega sledi posao na instalaterske radove pa ceo objekat ide ka završnim radovima.

-Nabavka materijala teče bez problema jer je projektom predviđene ugrađivanje domaćih proizvoda tako da ćemo uspeti sve proizvode da obezbedimo na vreme da bi ceo posao na vreme završili-kazao je Vidić.

Po završetku radova sva ulegnuća na novom trgu biće sanirana

Gradonačelnik Vasić je, komentarišući činjenicu da je tokom izvođenja radova na rekonstrukciji Doma vojske, usled prolaska teške mehanizacija došlo do ulegnuća behatona na novom trgu, kazao da će po završetku rekonsrukcije Doma vojske sve biti sanirano, behaton kocke će biti izvađene, sređena podloga i kocke će biti vraćene kako bi sve bilo u savršenom redu.

Izvor: Pirotske vesti

Joomla templates by Joomlashine