Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić izjavio je za TV Pirot da uskoro počinju radovi i na kružnom toku kod Kalea, a izgradnja Muzeja ćilima, koji je takođe u planu, mogla bi da se desi na novoj lokaciji, na prostoru između kanala i starog puta za Gnjilan, preko puta tvrđave Kale i česme Šopka, kazao je Vasić. Reč je o lokaciji koja je izuzetno pogodna, pre svega zbog blizine tvrđave, ali i zbog činjenice da ima mnogo mesta za parking prostor. 

Gradska uprava Pirot ima ogroman broj gotovih projekata, koji se polako realizuju, a jedan od njih je izgradnja nove autobuske stanice koja bi prema planu trebalo da bude na lokaciji nekadašnjeg buvljaka, odnosno buvlje pijace. Kako je kazao gradonačelnik Vasić, Gradska uprava uveliko radi na tome da se pomenuta lokacija prebaci u vlasništvo Grada Pirota, umesto Puteva Srbije, koji su trenutno vlasnici. Pregovara se sa Direkcijom za imovinu, urađena je neophodna projektna dokumentacija pa će Pirot u narednom periodu dobiti i novu autobusku stanicu na lokaciji koja je izuzetno pogodna za to.

Vasić je istakao i da Gradska uprava Pirot nije odustala ni od projekata rekonstrukcije zgrade Gimnazije i izgradnje fiskulturne sale u dvorištu ŠOSO Mladost. Ovi, i veliki broj sličnih projekata su privremeno stopirani u vreme kovida, kako bi se sve raspoložive finansije preusmerile na izgradnju kovid bolnica i borbu protiv kovid pandemije, ali se očekuje, s obzirom da je situacija sa kovidom sada neuporedivo bolja, da se stvori mogućnost za nastavak realizacije pomenutih projekata.

Izvor: Pirotske vesti

Joomla templates by Joomlashine