Štab za vanredne situacije grada Pirota u prošloj godini realizovao je mnogo aktivnosti, pre svega zbog pandemije, ali i drugih situacija koje su zahtevale intervencije štaba.

Sreten Savov, član Gradskog veća, u izjavi za portal Pirot Plus onlajn predstavio je izveštaj o radu štaba. Kako je rekao, zbog pandemije preduzimane su mnoge mere u skladu sa odlukama Kriznog štaba Republike Srbije i Vlade Republike Srbije, posebno oko vakcinacije.

U januaru prošle godine otvoren je vakcinalni punkt u prostorijama Zatvorenog bazena, a u februaru i sportskoj sali Tehničke škole.

Početak prošle godine obeležile su i poplave koje su zahvatile naselje Rogoz, delove okolnih naselja, ali i nekoliko sela u pirotskom kraju. Ovom prilikom Savov je naveo šta je Štab za vanredne situacije preduzeo i kako je situacije rešena.

U okviru ostalih aktivnosti Štaba za vanredne situacije je i redovno održavanje kanala i vodotokova. Prema rečima Sretena Savova radilo se na uređenju kanala Rogoz, kod naselja Rasadnik, deo Bistrice i Rasničke reke, a potom i sopotski potok koji je završen u februaru.

Pored ostalog, prošle godine počelo se i sa postupkom formiranja Dobrovoljne vatrogasne jedinice. O ovome, ali i drugim aktivnostima Štaba za vanredne situacije objavićemo narednih dana.

Izvor: Plusonline

Joomla templates by Joomlashine