U Galeriji “Čedomir Krstić” otvorena poslednja izložba u ovoj kalendarskoj godini. Reč je o izložbi radova sa nagradnog konkursa Galerije i Grada Pirota – “Kej, ljubav i inspiracija”. Na konkurs je stiglo više od 100 radova od ukupno 53 autora, konstatovala je direktorka Galerije Radmila Vlatković. Izložbu je otvorio gradonačelnik Vladan Vasić koji je kazao da je Kej pored Nišave, verovatno poslednjih godina najlepši od kako postoji i da je ideja bila da se čitava izložba i nagradni konkurs posvete upravo lepoti pirotskog Keja.

Prvu nagradu dobio je Jovica Ilić za skulpturu “Pod starom lipom osamdeset i neke”, drugu Tanjica Perović za fotografiju “U plavoj katedrali”, treću profesor u penziji Janko Jovanović za sliku nastalu tehnikom pirografije “Ulepšavanje Keja”. Pohvaljeni su radovi Dragiše Krstića, Vladimira Mitića Džima, Ilije Pejčić Like, Petra Manića, Danijela Kopa, Dragana Mančića Velimira Matejića. 

Pohvaljen je i odličan video rad – kratak film o Keju autora Alekse Cakića i Stefana Ćirića, koji se može videti i na stranici na fejsbuku “Pirot – moj grad”, koja se veoma uspešno bavi promocijom lepota pirotskog kraja.

Izvor: Pirotske vesti

Joomla templates by Joomlashine