Komisija za dodelu javnih priznanja i nagrada pri Gradskoj upravi Pirot objavila je Javni poziv za dostavljanje predloga za dodelu  javnih priznanja i nagrada Grada Pirota za 2020. godinu. Predlozi za zvanje „Počasni građanin Grada Pirota“, zvanje “Zaslužni građanin Grada Pirota“, Nagradu „28. decembar“ i posebna priznanja mogu se poslati najkasnije do 5. decembra ove godine.

- Zvanje "Počasni građanin Grada Pirota"
- Zvanje "Zaslužni građanin Grada Pirota"

Nagrade u vidu medalja i plaketa

- Nagrada "28. decembar"
- Nagrada "28. decembar" - Posebno priznanje

Zvanje "Počasni građanin Grada Pirota" dodeljuje se za izuzetne zasluge u razvoju privrede i društvenih delatnosti, kao i za izuzetna postignuća i dela koja doprinose razvoju i afirmaciji Grada Pirota. Zvanje se može dodeliti državljaninu Republike Srbije i državljanima drugih zemalja.

Zvanje "Zaslužni građanin Grada Pirota" dodeljuje se pojedincima koji su rođeni ili žive na teritoriji Grada Pirota, za izuzetne zasluge u razvoju privrede i društvenih delatnosti, unapređivanje međunarodne saradnje, kao i postignuća i dela čiji su efekti za razvoj, status i afirmaciju Grada Pirota evidentni kroz duži vremenski period. Zvanje može se dodeliti i posthumno.

Nagrada "28. decembar" dodeljuje se za izuzetna dostignuća u privredi, zdravstvu, informisanju, poljoprivredi, maloj privredi, pronalazaštvu, sportu, obrazovanju, kulturi i drugim oblastima, pravnim licima i pojedincima.

Nagrada "28. decembar" - Posebno priznanje dodeljuju se povodom značajnih jubileja, završetka akcija od posebnog interesa za grad, za doprinos u akcijama humanitarnog karaktera, preduzećima, institucijama, ustanovama, mesnim zajednicama i pojedincima.

Predloge za dodelu javnih priznanja i nagrada mogu podnedi sva fizička i pravna lica.

Neblagovremeni i nepotpuni predlozi se neće razmatrati.

Predlozi se upuđuju u pisanoj formi uz sveobuhvatno obrazloženje i obavezno naglašavanje za koju se nagradu predlažu, Komisiji za dodelu javnih priznanja i nagrada najkasnije do 05.12. 2020. godine, na adresu:

Grad Pirot - Gradska uprava

-Komisija za dodelu javnih priznanja i nagrada,

18300 Pirot, Srpskih Vladara 82.

Bliže informacije o Javnom pozivu i kriterijumima za dodelu priznanja obratiti se na tel. 305-552.

Komisija za dodelu javnih priznanja i nagrada Grada Pirota

 

Izvor: Pirotske vesti

 

 

Izrada plana razvoja Grada Pirota za period 2021. - 2028. godine

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve u prekograničnom regionu

Joomla templates by Joomlashine