Šesnaesti Salon knjige i grafike svečano je otvoren u Hali „Kej“. Veliki broj izlagača, bogata ponuda za svačiji ukus, ali i veliki broj posetilaca već prvog dana. Na samom početku prisutnima se obratio Miško Ćirić, direktor Doma kulture koji je i organizator Salona pod pokroviteljstvom Opštine Pirot.

Ćirić je pomenuo da su zajedno sa Narodnom bibliotekom pripremili dosta pratećeg programa, a za sve posetioce pripremljen je i veliki broj nagrada.

Predsednik Opštine, Vladan Vasić, obratio se citirajući Cicerona: „Ako sagradite biblioteku u svojoj kući podarićete kući dušu“, a potom se nadovezao rečima da je ovim Salonom knjige i grafike podarena duša celom gradu. Vasić se posetiocima zahvalio i pozvao sve da kupe i čitaju knjige.

Salon knjige i grafike ove godine otvorio je pisac i strip scenarista Dejan Stojiljković koji je tom prilikom rekao da mu je posebno drag pirotski Salon knjiga, a i da je Pirot junak njegovog drugog romana, pa otuda i ta njegova veza sa Pirotom i izrazio nadu da ta veza neće biti prekinuta. Stojiljković se nadovezao na reči predsednika Vasića i istakao da knjiga odoleva, a sa njom i pisana reč u eri interneta, pre svega zbog čitalaca, a onda i zbog pisaca.

Nakon svečanog otvaranja predsednik Vasić istakao je da se nada da ova manifestacija ima budućnost i perspektivu posebno naglašavajući važnost popularizacije knjige u eri kada vlada televizija i internet veoma je važno učiti mlade da čitaju i koriste lepu reč.

 

Plan detaljne regulacije „Poslovna infrastruktura - deo logističkog centra“ - Pirot

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Joomla templates by Joomlashine