Uveliko su u toku i radovi na uređenju trotoarskih površina u Ulici Milivoja Manića u naselju Senjak. Trotoari će biti popločani behaton pločama pa će postati daleko pristupačniji pešacima nego što je to do sada bio slučaj. Radove su danas obišli gradonačelnik mr Vladan Vasić, šef kabineta Aleksandar Ćirić i direktor Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju grada Slaviša Svilarov.

- Vrlo smo zadovoljni ovom građevinskom sezonom, zaista je urađeno puno i radi se puno. Ako pogledamo samo ovo naselje, potpuno je uređena i renovirana ulica Save Kovačevića, Danila Kiša, potpuno je renovirana OŠ “8. septembar”, probijena je Ulica Ćirila i Metodija i sada se radi druga faza. Urađen je Zatvoreni bazen, nova energana, urađena je i kanalizacija i tek će se ovaj deo grada razvijati. Nastojimo i uspevamo da radimo u svim delovima grada. Urađena je ulica Ruzmarina u naselju Radin Do, Ulica “7. juli”, rade se trotoari u Lava Tolstoja i Vuka Pantelića, u selu Izvor se radi kanalizaciona i vodovodna mreža, priključuju se prve kuće na kanalizaciju, na Berilovačkom putu se radi vodovodna mreža pa će se asfaltirati i put, rade se Vidovdanska i Sremska, u naselju Novi Zavoj ulice Vase Pelagića, Starine Novaka, 27. mart, očekuje se asfaltiranje dela puta u Gradašnici. Do završetka građevinske sezone očekuje se i asfaltiranje dela glavne ulice u selu Krupac, negde oko 20 miliona dinara je predračunska vrednost radova. Zamena vodovodne mreže u selu Poljska Ržana i asfaltiranje dela puta. Dakle, ogromni radovi u ovoj građevinskoj sezoni, mnogo toga nismo ni stigli da pomenemo, ako svake godine tako radimo, a siguran sam da će tako biti i naredne godine, Pirot će poprimiti izgled modernog i lepo uređenog grada-kazao je Vasić.


Direktor Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju grada Slaviša Svilarov kazao je da su u toku radovi na izradi novog trotoara u Ulici Milivoja Manića i to od Ulice Save Kovačevića pa do Srpskih vladara.
- Negde oko 700 metara je dužina te ulice, negde oko 2000 kvadrata se uređuje, izvođač je firma “Behaton Art Plus” iz Pirota, vrednost radova je negde oko 7.5 miliona dinara. Radovi su krenuli 30. jula, rok je 90 dana, za sada radovi teku dobrom dinamikom-kazao je Svilarov.

Izvor: Pirotske vesti

 

Plan detaljne regulacije „Poslovna infrastruktura - deo logističkog centra“ - Pirot

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Joomla templates by Joomlashine