Predstavnici nemčke organizacije GIZ u petak su posetili Pirot, a povod posete bila je odluka o pokretanju projekta javno-privatnog partnerstva, pod nazivom “Zamena postojećih kotlova koji koriste lož ulje kotlovima na bio masu”. Projekat će, prema rečima Gorana Stamenovića, pomoćnika predsednika opštine za privredu, biti sproveden u osnovnim školama „Sveti Sava“, „Dušan Radović“ i „Osmi septembar“ i u Mlekarskoj školi.
- Prvi sastanak je održan. Za petnaestak dana uslediće nova poseta predstavnika GIZ-a. Oni će tada obići sve  škole u kojima je predvidjena realizacija projekta kako bi utvrdili precizne podatke kada je grejanje u pitanju, u kakvom su stanju postojeće instalacije, da li su potrebna dodatna ulaganja.

Nakon toga sledi pokretanje postupka za zaključenje ugovora o javno-privatnom parnerstvu, raspisivanje javne nabavke i izbor partnera. Ono na čemu GIZ posebno insistira da se prilikom izbora partnera ne uzima u obzir samo najniža cena, već i kvalitet ugradjene opreme, s obzirom da će partner koji bude izabran na tenderu, u okviru projekta javno-privatnog partnerstva imati obavezu da uloži sopstvena sredstva, a posle 10 godina sva oprema ostaje u vlasništvu opštine Pirot, kaže Stamenović.

 

Plan detaljne regulacije „Poslovna infrastruktura - deo logističkog centra“ - Pirot

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Joomla templates by Joomlashine