Narodno pozorište iz Pirota je, u poslednjih nekoliko sezona, uprkos izrazito teškim uslovima (ostali su bez glavne scene, koja je u rekonstrukciji), uspelo da izvede nekoliko izuzetnih premijera i postane jedno od vodećih na srpskoj sceni.


Između ostalih uspeha, jadan od najvećih je pozorišna predstava “Mali Geza”, po tekstu mađarskog autora Janoša Haja, u režiji beogradskog reditelja Stevana Bodrože. Ova predstava, zbog odličnih kritika i izvanrednog prijema kod publike u zemlji, ali i inostranstvu, biće emitovana na Drugom programu RTS-a u okviru serijala “TV Teatar” večeras, u nedelju u 21 sat.
U svedenom, minimalističkom prostoru, reditelj predstavlja društveni haos jedne zajednice, prelomljen kroz sasvim posebnu sudbinu. Drama govori o ljudima sa dna ljudske egzistencije. Mali Geza je autistični mladić, koji, svim silama, pokušava da živi kao sav ostali svet. Malog Gezu, sa ogromnim uspehom, igra prvak Narodnog pozorišta u Pirotu, Aleksandar Radulović. Za ovu ulogu je i nagrađen.
Na pozorišnim susretima “Joakim Vujić” u Lazarevcu, “Mali Geza” je proglašen za najbolju predstavu.
U predstavi, osim Aleksandra Radulovića, igraju glumci ovog istaknutog teatra: Aleksandra Stojanović, Zoran Živković, Milan Nakov, Slobodan Aleksić, Danijela Ivanović, Natalija Geleban, Tijana Petrović…

 

Plan detaljne regulacije „Poslovna infrastruktura - deo logističkog centra“ - Pirot

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Joomla templates by Joomlashine