U Svečanoj sali Gradske uprave Pirot danas su potpisani i podeljeni ugovori o finansiranju projekata za realizaciju Lokalnog plana akcije za decu Pirota i projekata od javnog interesa udruženja gradjana. Ove godine u okviru Konkusa za finansiranje aktivnosti na realizaciji LPA za decu prijavljeno je 27 projekata, podržana su 22, a ukupna sredstva za ove namene iznose 2,5 miliona dinara. Milica Golubović, pomoćnica gradonačelnika za vanprivredu kaže i da je ovo četrnaesta godina od kada se potpisuju ugovori o finansiranju projekata LPA za decu i da se svake godine konkuriše sa sve većim brojem projekata.

Kada su u pitanju projekti udruženja gradjana Konkurs je otvoren do utroška sredstva, a ovo je treći krug dodele ugovora. Ovog puta odobreno je 20 projekata ukupne vrednost 1,7 miliona dinara.
Gradonačelnik Vladan Vasić istakao je da je Pirot jedinstveni grad u Srbiji koji ima Lokalni plan akcije za decu i od 2006. godine do danas podržano je i realizovan je veliki broj  projekata. On je istakao i da lokalna samouprava izdvaja i za ostale namene u okviru dečje i socijalne zaštite, ali i za stare, osobe sa invaliditetom, nezaposlene majke...
Potom je usledilo uručenje ugovora.
Razgovarali smo i sa nekim od dobitnika. Maricom Radovanović, predsednica Udruženja “Izvorsko zrno”. Ovo Udruženje dobilo je sredstva po oba programa. Robert Ilić, ispred Udruženja “Multilateralni centar” kaže da će i ove godine, odobrenim sredstvima, finansirati izradu dokumentarnog filma o pirotskim učenicima genereacija.
Konkurs za sufinansiranje projekata od javnog interesa udruženja gradjana otvoren je do 30. novembra, a ukupna sredstva koja su izdvojena za ove namene iznose 6.750.000 dinara.

Izvor: Plusonline

 

Plan detaljne regulacije „Poslovna infrastruktura - deo logističkog centra“ - Pirot

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Joomla templates by Joomlashine