Gradjevinska sezona se zahuktava. Odvojena su značajna sredstva iz Budžeta za ovu godinu, ali i dodatna posle prvog rebalansa. O tome smo nedavno, pored ostalog, razgovarali  sa Vladanom Vasićem, gradonačelnikom, u emisji Presing. O prvim radovima gde je Nadzorni organ ili radi projekte, Javno preduzeće za planiranje i  izgradnju razgovarali smo sa Slavišom Svilarovom, direktorom.


Jedna od oblasti, kada  su u pitanju radovi je i sanacija vodotokova u pirotskom ataru. Sreten Savov, čan Gradskog veća, i član Štaba za vanredne situacije  brine i o tim poslovima.  Sredstva u iznosu od 5 miliona izdvojena su isključivo za ove namene 

Tamo gde obično razgovaramo, na mostu kod Auto moto saveza, započeli smo priču najpre o Bistrici.
Jeste da teren svuda nije bio baš prohodan, tek, želeli smo da vam pokažemo kako izgleda Bistrica od mesta gde počinje, od uliva potoka Rogoz i Rasničke reke, koji, ustvari čine Bistricu. Kako smo pratili njen tok od nastajanja, do uliva u Nišavu, to smo materijale podelili u tri dela.
Sa Sretenom Savovom  razgovarali smo i o radovima na ostalim vodotokovima.


Očekuje se da po raspisivanju tendera i izboru izvodjača za najviše mesec dana, radovi  na sanaciji vodotkova u pirotskom ataru budu nastavljeni.

Izvor: Plusonline

 

Plan detaljne regulacije „Poslovna infrastruktura - deo logističkog centra“ - Pirot

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Joomla templates by Joomlashine