Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, koji je i potpredsednik Upravnog odbora NALED-a danas učestvuje u radu 13. Godišnje skupštine NALED-a (Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj) koja se održava u Beogradu. NALED je proteklih godina postao važan partner u reformama Vladi Srbije, mnogi reformski zakoni, pojedostavljenje administrativnih procedura, digitalizacija izdavanja raznih dozvola, potekli su upravo od NALED-a.

Po rečima Violete Jovanović, izvršne direktorke NALED-a, ovu XIII radnu Skupštinu, a i celu prethodnu godinu kad je u pitanju Naled mogu da obeleze tri reči: ZAJEDNICA, DIJALOG i REFORME.
Osim Vasića, ovom važnom skupu prisustvuje i predsednik Regionalne privredne komore Pirotskog okruga dr Dragan Kostić.


- Reč je o izuzetno važnom događaju kome celokupna domaća, ali i inostrana javnost daje veliki značaj. O tome svedoči prisustvo ambasadora gotovo svih značajnijih zemalja-kazao je gradonačelnik Vasić Pirotskim vestima. Vasić je na marginama Skupštine razgovarao sa brojnim ambasadorima značajnih zemalja poput SAD-a, Kanade, šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Febricijem, ambasadorima Češke, Izraela i mnogih drugih zemalja.


Na impozantnoj listi učesnika i govornika nalaze se brojni ambasadori, pre svih ambasador SAD-a, Kajl Skot, zatim ambasador Norveške Arne Sanes Bjornstad, šef Delegacije EU u Srbiji Sem Febrici, ministri – Branko Ružić, potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, kao i vodeći privrednici u Srbiji.

Izvor: Pirotske vesti

 

Plan detaljne regulacije „Poslovna infrastruktura - deo logističkog centra“ - Pirot

Unapređenje poslovne klime u Srbiji

Joomla templates by Joomlashine