Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Обавештење грађанима о резултатима гласања путем флајера
Пројекат „Реформа пореза на имовину“

На састанку радне групе за спровођење Акционог плана за укључивање грађана у процесу трошења средстава наплаћених од пореза на имовину дана 02.10.2019.године анализирани су гласови грађана добијени путем попуњавања флајера уз пореско решење. Током јула, августа и сптембра месеца 2019.године укупно је гласало 563 грађана Пирота а резултати анкете су следећи:

Предлог бр.1. -Уређење и осветљење игралишта на раскрсници улица Јосипа Панчића и Јерине Николић – 66 гласова,
Предлог бр.2. - Уређење дома пензионера у Гњилану – 61 глас,
Предлог бр.3. - Мобилна лекарска екипа за медицинску помоћ старим и слабопокретним особама на кружном путу (систематски преглед, контрола шећера и притиска) – 159 гласова,
Предлог бр.4. - Реконструкција јавне чесме „Аризанкова чесма“ и простора у ул.Нишавски одред – 63 гласова,
Предлози грађана – 214

На основу утврђеног укупног броја гласова констатовано је да је највећи број гласова добио предлог бр.3 те су чланови радне групе донели одлуку да се у 2020.години из буџета издвоје средстава наплаћена од пореза на имовину за реализацију предлога бр.3 - Мобилна лекарска екипа за медицинску помоћ старим и слабопокретним особама на кружном путу (систематски преглед, контрола шећера и притиска).
Што се тиче пристиглих предлога који су дали сами грађани, а било их је укупно 214, констатовано је да је највећи број грађана предложио изградњу Дома пензионера – чак њих 124. Чланови су на ставу да је овај предлог грађана оправдан али такође обавештавају грађане да је то предлог који захтева огромна средства, односно да спада у капиталне пројекте те се исти не може реализовати од средстава остварених од наплате пореза на имовину. Велики број предлога односио се на реконструкцију и уређења улица и сеоских путева, уређење тротоара, осветљење у селима, измештање аутобуске станице  и сл.

Град Пирот се захваљује свим грађанима - пореским обвезницима, који су гласали и дали свој предлог и на тај начин се активно укључили у процес креирања буџета Града.

ТВОЈ ГРАД – ТВОЈА ОДЛУКА!


Радна група   
за спровођење АП


Сви порески обвезници добили су уз пореско решење ове године и флајер како би имали могућност да се активно укључе у процес доношења одлука о трошењу средстава остварених од наплате пореза на имовину. Сви заинтересовани грађани могу гласати за један од предлога до 30.09.2019. г. убацивањем флајера у гласачку кутију која се налази на шалтеру бр.4 Градског услужног центра.

Придружи нам се!

Твој град - твоја одлука!


Ове године сви порески обвезници могу да одлучују шта ће бити приоритетни пројекти нашег Града за следећу годину. Молимо Вас да се попуњавањем овог анкетног листића активно укључите у процесу доношења одлука о трошењу средстава остварених од наплате пореза на имовину.

Анкета је потпуно анонимна.

Изаберите заокруживањем један од понуђених пројеката чија је реализација планирана од стране Града, а који је по Вашем мишљењу од приоритетног значаја, или пошаљите Ваш предлог на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. са назнаком Укључи се и ти - гласај за пројекат!

Презмите анкетни листић: >>>

Придружи нам се!
Твој град - твоја одлука!

Joomla templates by Joomlashine