Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У Софији је 16. јуна потписан уговор о реализацији пројекта „Модернизација и обнова образовних установа у прекограничном региону Монтана-Пирот“ који се финансира из ИПА програма прекограничне сарадње Бугарска – Србија.

Партнери у овом пројекту су Основна школа „Вук Караџић“ из Пирота и општина Монтана из Бугарске.
Циљ пројекта је да се постигне одрживи развој кроз инвестирање у образовне установе у прекограничном региону.Кроз овај пројекат биће реновирана и опремљена Основна школа Вук Караџић у селу Гњилан чиме ће се створити бољи услови за образовање деце у тој школи.
Вредност пројекта је око 100.000 евра и то је осми пројекат који Канцеларија за локални економски развој општине Пирот реализује у оквиру другог позива прекограничне сарадње Бугарска-Србија.

Прошле године је општина Пирот преко пројеката Прекограничне сарадње који се реализују преко Канцеларије за локални економски развој општине Пирот којом руководи Марија Ђошић, реализовала пројекте укупне вредности преко милион евра па је Пирот добио велики број значајних инфраструктурних објеката, спортских терена и других објеката.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine