Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас су представницима Удружења грађана која су послала најбоље пројекта на конкурс општине Пирот у оквиру Локалног плана акције за децу уручени уговори о реализацији пројекта укупне вредности 2.5 милиона динара. Од укупно 43 поднета пројекта, подржано је од стране комисије 26 најбољих пројеката.


Реч је о пројектима који за циљ имају побољшање положаја деце у нашој општини и побољшање услова живота најмлађих.

Надица Адамовић, шеф Одсека дечје заштите у општини Пирот казала је да је ово десета година како се у општини Пирот путем пројеката реализују циљеви из Локалног плана акције за децу, преко посебне буџетске линије.

-Сигурно смо по томе јединствена општина у Србији. Анализирали смо стање и положај деце, петогодишњу реализацију смо пратили и видели шта треба даље наставити а истовремено смо зацртали нове циљеве који су проистекли из потреба деце, како би се омогућили услови за још квалитетнији и садржајнији живот деце у нашој општини-казала је Адамовић и додала да је Локални план акције за децу један од најзначајнијих стратешких докумената општине Пирот.


Председник општине Пирот мр Владан Васић казао је да општина Пирот већ десет година на овај начин помаже малишанима.

-Још 2003. године донет је у Скупштини Србије Национални план акције за децу и била је обавеза свих општина у Србији да донесу Локалне планове акције за децу. У том тренутку су само три града у Србији донела ЛПА, Пирот, Сјеница и Крагујевац. Нажалост, у Србији често стратешка документа остану мртво слово на папиру али је наш циљ био да Пирот буде град по мери деце и зато смо одвајали буџетска средства свих ових година. Ово је десета јубиларна година како одвајамо средства за финансирање пројеката невладиних организација у оквиру ЛПА, јер је чињеница да ми често не можемо да идентификујемо све проблеме са којима се најмлађи сусрећу, а који су често скривени и ми не можемо да их видимо. Управо због тога постоји и овај начин финансирања пројеката у циљу решавања проблема и побољшања положаја најмлађих у нашем граду-казао је Васић.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine