Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градоначелник Пирота мр Владан Васић данас је уручио признања најистакнутијим спортистима који су у протеклом периоду проносили славу Града широм света. Спортисти су добили и новчане награде.Спортистима и представницима клубова најпре је на постигнутим успесима честитао начелник Одељења за ванпривреду Градске управе Пирот Сава Костић.

-Спортисти су на најбољи могући начин представљали Град Пирот. Поред изградње и одржавања бројних спорстских објеката, финансирања свих спортских организација, Град издваја значајна средства и за спортске стипендије, а неки од добитника спортских стипендија су са нама овде-казао је Костић.

Градоначелник Пирота мр Владан Васић честитао је спортистима и пожелео још боље резултате у наредном периоду.

-Град Пирот издваја значајна средства за спорт, развој спорта и омладине и омасовљење спорта. Ове године смо издвојили 207 милиона динара за спорт укључујући и рад Спортског центра, спортских организација, школски спорт, божићне и летње школе спорта и спортске стипендије. Од 2012. године дајемо спортске стипендије, ове године је дато 14 спортских стипендије, а добитници стипендија су, између осталих Огњен Антић, који је први светски првак у кик-боксу у категорији млађих јуниора, првак је и Србије у својој категорији. Алекса Гацев сениорски је првак Балкана, балкански шампион у дублу у стоном тенису и има доста других важних резултата. Урош Мијалковић је такође један од добитника, затим Мина Станковић и Баскет клуб Пирот-казао је Васић.   

Извор: Пиротске вести

Joomla templates by Joomlashine