Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градоначелник Пирота мр Владан Васић обишао је данас радове на реконструкцији Дома војске који ће, када овај посао буде завршен, заједно са Домом културе, на коме ће се реконструисати фасада и столарија, добити потпуно нову спољашност и бити јединствена визуелна целина.

-Морам да изјавим велику захвалност Министарству културе и Канцеларији за управљање јавним улагањима јер реконструкцију Дома војске, која ће коштати преко три милиона евра, финансирају они. Реч је о комплетној и спољној и унутрашњој санацији објекта. Ми смо купили објекат од Војске, издвојили смо део новца и дали одређени број станова Војсци након чега смо постали власници објекта који ће бити у функцији институција културе. Овде ће своје просторије добити и библиотека, Дом културе, Галерија, Туристичка организација Пирот ће коначно добити условне просторије. Оно што је посебно значајно, кров Дома војске је раван кров, пропала је изолација па имамо огромне проблеме са прокишњавањем, то ће бити потпуно санирано и добићемо око 1.500 квадрата корисног простора. Ја позивам и јавност да нам да идеју шта ћемо овде да сместимо. Једна од идеја је да овде сместимо део Пиротског управног округа, а можда ћемо овде проширити и простор за људе који се баве ИТ пословима-казао је Васић. По његовим речима, сала Дома војске је тренутно једина изузета из реконструкције, а у току су разговори са Канцеларијом за јавна улагања да се из вишка средстава реконструише потпуно и сала Дома војске.

-Радићемо и енергетску санацију фасаде Дома културе па ће читав овај објекат постати јединствена визуелна целина-наводи градоначелник Васић.

Иван Видић, власник фирме Сиб инвест, која је у конзорцијуму добила посао на реконструкцији овог објекта,  на казао је да ће објекат најпре бити “огољен” до такозване сиве фазе, након чега следи посао на инсталатерске радове па цео објекат иде ка завршним радовима.

-Набавка материјала тече без проблема јер је пројектом предвиђене уграђивање домаћих производа тако да ћемо успети све производе да обезбедимо на време да би цео посао на време завршили-казао је Видић.

По завршетку радова сва улегнућа на новом тргу биће санирана 

Градоначелник Васић је, коментаришући чињеницу да је током извођења радова на реконструкцији Дома војске, услед проласка тешке механизација дошло до улегнућа бехатона на новом тргу, казао да ће по завршетку реконсрукције Дома војске све бити санирано, бехатон коцке ће бити извађене, сређена подлога и коцке ће бити враћене како би све било у савршеном реду.

Извор: Пиротске вести

Joomla templates by Joomlashine