Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Представници Штаба за ванредне ситуације Града Пирота, Добровољног ватрогасног друштва, Полицијске управе Пирот и Сектора за ванредне ситуације данас су почели кампању обиласка пиротских села обиласком села Суково, где су мештанима указане погубне последице паљења стрњике у пољима. Данас су представници свих релевантних институција обишли село Суково.

Сретен Савов, из Штаба за ванредне ситуације Града Пирота казао је да је ШВС са појавом великог броја пожара кренуо са бројним активностима како би се радило на превенцији пожара.

-Активирали смо Добровољно ватрогасно друштво које је почело са обиласком села и разговором са мештанима а све са циљем да се ради на превенцији пожара. Ми ћемо радити и даље на усавршавању рада ДВД које ће у наредном периоду учествовати активно у гашењу пожара и помагати пиротским ватрогасцима. Осим тога, ми пружамо логистичку подршку ватрогасног батаљона и наставићемо са набавком и опремањем ватрогасног батаљона-казао је Савов.

Миљан Панчић, командир Ватрогасно-спасилачког батаљона казао је да забрињава повећање броја пожара на отвореном.

-Пожара је три пута више него што је просек за ово доба године. Температура је јако висока, имали смо јак ветар па интервенције су изузетно захтевне, пожари заузимају велике површине и представљају велику опасност за грађане. МУП и СВС су апеловали на грађане, укључили све релевантне субјекте на територији читаве Србије и ово је превентивни део, апел, разговор са грађанима и указивање на опасности, потенцијалну материјалну штету и надам се да ће наши грађани схватити какву опасност представљају пожари на отвореном. Морам да кажем и да су законом предвиђене и новчане казне и морамо да схватимо каква је опасност од пожара-казао је Панчић

Ненад Младеновић, командир јединице ДВД у Пироту истакао је да пиротска ДВД јединица обилази све МЗ у Пироту и разговара са мештанима.    

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine