Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Помоћница градоначелника за ванпривреду Милица Голубовић јуче је потписала протокол о сарадњи поводом учешћа Града Пирота у пројекту Romacted, фаза II.

Romacted је први програм посвећен Ромима којим координира и надгледа Канцеларија Савета Европе у Београду. Организација за подршку у спровођењу програма је Асоцијација локалних координатора за ромска питања, док локалне интервенције спроводи тим од 14 фацилитатора и фацилитаторки.

На претходном састанку, који је одржан у септембру ове године, учесници су добили конкретна упутства о изради и спровођењу заједничких акционих планова у оквиру пројекта Romacted II. Заједнички програм Romacted II спроводи се у 14 градова и општина у Србији: Алексинац, Апатин, Бач, Костолац, Крагујевац, Крушевац, Лебане, Ниш, Пирот, Прокупље, Суботица, Врњачка Бања, Зајечар и Општина Звездара (Београд).

Јуче је одржана званична почетна конференција друге фазе пројекта у Србији, којој је присуствовала Милица Голубовић.

У изјави за портал Пирот Плус онлајн Милица Голубовић је истакла да је Пирот у досадашњем периоду учествовао у различитим пројектима који се тичу побољшања живота Рома и других маргинализованих група, а то ће и наставити. Пројекат Romacted траје три године и тек предстоје активности, каже Милица Голубовић.

Реализацијом овог пројекта очекују се помаци у циљу побољшања положаја Рома посебно када је реч о образовању, здравству и запошљавању.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine