Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Представници десет градова и општина из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине и Македоније имају прилику у Берлину да представе инвестиционе потенцијале заинтересованим улагачима. У раду самита учествује и председник општине Пирот мр Владан Васић, јавља телевизија Н1.

За све инвеститоре који желе да прошире или заснују пословање у Југоисточној Европи сертификација градова и општина је један стандардизовани инструмент на основу кога процењују локалну пословну климу.

Посета има и образовни карактер јер ће учесници моћи да се упознају са најбољом пословном праксом у неколико немачких градова и општина.

“Видели смо колико смо ми имали бирократије, шта смо могли да отклонимо. Увели смо неке нове процедуре, неке нове институције – Савет за привреду, урадили смо стратегију развоја општине, преиспитујемо своје циљеве, увели смо Канцеларију за локални и економски развој”, каже градоначелник Пирота Владан Васић.

Боља презентација општине и боља сарадња са инвеститорима, према његовим речима, је нешто што је урађено да би Пирот имао већи број запослених и да се отварају нова радна места.

 

 

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine