Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Седница Скупштине града Пирота, одржана у сали Дома културе у складу са препорукама о спречавању ширења ковида 19, протекла је у знаку дискусије о ребалансу буџета. Одборници су већином гласова, 41 за и 5 против, усвојили Одлуку о изменама и допунама Одлуке о буџету града Пирота за 2021. годину. О осталим темама, преовладавале су одлуке из области пореске и комуналне политике, после образложења известилаца нико од одборника није дискутовао, а прихваћене су већином гласова.

После корекције прихода и примања буџет града Пирота увећан је за око 146 милиона динара, од тога 110 милиона динара су наменски републички трансфери за реализацију започетих пројеката. Преостали део новца, око 40 милиона динара расподељен је буџетским корисницима који су тражили пренамену средстава, а део пара опредељен је за куповину Хотела “Стадион” и радове на путној инфраструктури. Деветомесечни извештај о реализацији буџета прихваћен је без примедби, а према речима известиоца, начелнице за привреду и финансије, Иване Малиновић, реализација је веома добра.

Шеф одборничке групе “Најбоље за Пирот”, др Жарко Тодоровић, сматра да ребаланс буџета није добро урађен, а највише примедби имао је на одлуку што је део новца опредељен за, евентуалну, куповину Хотела “Стадион”. Градоначелник Пирота, Владан Васић, детаљно је образложио поједине одлуке које се предлажу одборницима на усвајање, јер, како је рекао, води се рачуна о приоритетним стварима и уштедама пара пореских обвезника, што је и нумерички образложио.

Председница Скупштине града, др Милена Димитријевић, оцењује седницу као врло ефикасну и одржану на демократски начин. Једна од најзанимљивијих тачака био је трећи ребаланс буџета у овој години. Било је доста дискусија, а посебно је нагласила дискусију градоначелника, Владана Васића, који је на аргументован начин говорио о свим примедбама, с обзиром да има јасну визију града Пирота и иде испред свог времена.

На данашњој седници, већином гласова одборника, досадашњи директор Туристичке организације Пирот, Братислав Златков, именован је за директора и у наредном, трећем, мандату.

Извор: Пиротске вести

 

 

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine