Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Амбасадор Израела у Београду, Његова Екселенција, Јахел Вилан, данас је боравио у званичној посети Пироту. Његова прва посета Пироту почела је пријемом код градоначелника, Владана Васића, на којем се разговарало о активностима града у последњих петнаестак година на пољу инфраструктуре, економије, општем развоју локалне заједнице и могућностима да се пријатељски односи са Израелом унапреде кроз привредну, трговинску и друге видове сарадње. 

Градоначелник Пирота, Владан Васић, сматра да постоје бројне могућности сарадње у свим областима, попут  туризма, културе, економије и слично.

“Веома ми је драго што ће се у Пироту основати огранак Друштва српско – израелског пријатељства чије је седиште у Нишу, и што ће се потписати један Споразум о сарадњи са нашом Уговорном окружном привредном комором. Мислим да Пирот има много тога да научио од градова из Израела. Сви знамо да је највећи број старт апова на пољу АТ индустрије по глави становника у свету упарво у Тел Авиву и ми бисмо могли да на ту тему много научимо, поготово што ми као град желимо да развијамо АТ индустрију. Надам се да је ово корисна и плодоносна посета. Имамо и мале људске конекције са Израелом, што се тиче неких људи из Пирота који живе и раде у Израелу, што је такође важно за овакву врсту сарадње” – изјавио је Васић.

Њ.Е. амбасадор Вилан изразио је велико задовољство што је данас у Пироту. Такође, каже да се разговарало о развоју града, економским потенцијалима и да је закључено да има много простора за сарадњу у свим областима.

“Србија и Израел имају пријатељске односе, али из неког разлога тај ниво пријатељских односа није изражен у нашим економским и трговинским активностима. Изузетно ми је драго, и мислим да ће допринети развоју економских односа, отварање представништва Привредне коморе Србије у Јерусалиму. Такође, у смислу унапређења наших економских односа важно је и успостављање пиротског огранка Израелско – спског пословног клуба. Сматрам да ће све ове активности скренути пажњу израелских пословних људи на сарадњу и надамо се да ћемо видети много више и компанија и пословних људи овде”- изјавио је, амбасадор, Вилан.

У склопу радне посете Пироту Њ.Е. амбасадор Израела, Јахел Вилан, и градоначелник Пирота, Владан Васић, са својим сарадницима обишли су постројење за пречишћавање отпадних вода у селу Крупац где се користи израелска технологија.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine