Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У великој сали Градске управе одржана конференција за штампу на којој је градоначелник Пирота Владан Васић рекао да ће ученици основних и средњих школа града, од сутра кренути у редовном режиму наставе уз устаљену недељну промену смена.

Како је рекао Васић, последњих дана је незванична одлука Актива директора основних и средњих школа, да млађи разреди школу похадјају предподне, а старији поподне, без промена смена, изазвала негодовање родитеља, наставника али и деце.

Представници градске управе, уз консултацију Штаба за ванредне ситуације, Завода за јавно здравље, психолога, наставника и родитеља, донели су одлуку да се настава одвија у устаљеној форми, уз промену смена на коју су сви навикли. То ће бити наложено свим школама на извршење.

Без обзира на све, епидемиолошка ситуација ће се пратити и на основу ње ће се евентуално мењати или уводити нове мере у настави, али за сада у пиротским школама настава може да почне без проблема.

Ипак, прописане мере Владе Републике Србије се морају поштовати, а једна од њих је и та, да ученици, при уласку у школу, морају да носе маске, да их могу скинути док седе у клупама и прате наставу, те да их опет морају вратити на лице када говоре. Ову одлуку "на нож" су дочекали многи, а др Милена Димитријевић, председница Скупштине града, као лекар, појаснила је зашто је оваква мера неопходна.

 

Извор: Плус онлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine