Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Град Пирот уз свечану литургију, литије и сечење славског колача, уз пригодни културно уметнички програм и послужење прославио градску славу Велику Госпојину.

По плану и програму, окупљање грађана и учесника испред порте цркве Успенија Пресвете Богородице у Тијабари почело је око 8 сати када је дочекан Преосвећени Епископ нишки Господина Арсенија, који је служио свечану литургију. 

Након литургије испед улаза пресечен је и славски колач уз присуство овогодишњих колачара и градоначелника Владана Васића. 

Иако се епидемиолошка ситуација компликује, процењено је да литије нису велики епидемијски ризик и организоване су по плану од 11 сати. 

Традиционална литија прошла је кроз главне градске улице, све до Градске управе.

Доласком испред Управе града Његово Преосвештенство Епископ нишки Арсеније пресекао је Славски колач.

У свом обраћању грађанима, Епископ нишки господин Арсеније честитао је свима градску славу и додао да је данашњи празник победа живота над смрћу, празник који нас учи смислу нашег постојања и води путем бесконачности којим је пошла и пресвета дева Богородица, мајка божија. 

Посебно је изразио захвалност представници градске управе и свим пироћанцима који чувају своју веру, идентитет и светиње. 

Владан Васић, градоначелник Пирота, потсетио је да је Пирот пре скоро 20 година обновио обележавање градске славе. Черститао је Пироћанцима празник и поручио да га проведу у миру и весељу. 

Као и сваке године, након званичног дела и обраћања, приређен је и културно уметнички програм у којем су наступили фолклорни ансамбл Дома културе и Хор Дома културе. 

Извор: ПлусОнлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine