Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас су градоначелник Пирота мр Владан Васић и директор Спортског центра Пирот Ненад Ђорђевић поставили камен темељац за изградњу комплекса отвореног базена у Пироту, чија је вредност око 440 милиона динара, а сам базен ће бити површине два и по олимпијска базена.

Како је новинарима казао грађевински инжењер и надзор над радовима Бранислав Костић, из Јавног предузећа за планирање и изградњу Града, укупна вредност радова је око 440 милиона динара, са ПДВ-ом, а рок за завршетак радова је 360 дана па се очекује да већ наредна сезона буде купалишна на овом комплексу.радоначелник Васић је истакао да је данас постављен камен темељац за темељну стопу будућих трибина.

-У протеклих 15 година Пирот је добио више “звездица”. Најпре ту мислим на изградњу Затвореног базена, изградњу фабрика у оквиру Тигар тајерса, али и на хотел у центру града, “Нишавску долину” и хотеле који ће се градити на Старој планини, Планинарском дому. Значајно је повећан квалитет живљења у нашем граду у поменутом периоду. Са овим пројектом смо кренули врло амбициозно и већ следеће године моћи ћемо да се купамо у овом комплексу-казао је Васић.

Он је додао да Пироту мало тога недостаје када је реч о инфраструктури.

-Можда нам недостаје нека фабрика са мало јачим платама, али када је о инфраструктури реч мало тога нам недостаје. Живот у Пироту се драстично променио на боље у свим сферама, спорту, туризму-казао је Васић.

Директор Спортског центра Ненад Ђорђевић казао је да једино што Пироту недостаје, а за шта је већ урађен идејни пројекат – јесте изградња спортско-олимпијског села које би требало да се гради у наставку тениских терена.

-Желимо да овде направимо кампове за ватерполисте, за кошаркаше, о чему већ разговарамо са Каријем Пешићем, Миротићем… Сигурни смо да ће нова инвестиција додатно допринети томе да се некада поражавајући проценат непливача међу децом у Пироту, који је био и до 80 посто, смањи додатно. Захваљујући Божићној школи спорта и увођењу пливања у наставу физичког васпитања што је постало могуће када смо добили Затворени базен, тај проценат смањен на око 50, колико је тренутно непливача међу децом. Идеја је да се у наредном периоду тај проценат смањи, ако је могуће, и на нулу-казао је Ђорђевић.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine