Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Борба са корона вирусом, чини се, тек предстоји. Епидемиолошка ситуација у целој земљи се погоршава, а приметан је пораст новооболелих и у Пиротском округу у претходних десетак дана. 

Бојан Ранђеловић, један од координатора за процес имунизације испред града Пирота, у недавном разговору, рекао је да је до сада више од 50 посто грађана Пирота примило обе дозе вакцине, а по обиму вакцинације, наш град био је одмах иза Београда и Ниша. 

Ипак, ови резултати имунизације нису довољни, па према стручњацима, једино имунизацијом вишом од 80 посто може се постићи колективни имунитет и на тај начин се може "стати на пут" вирусу. 

Позив за имунизацију и даље постоји, а посебно се односи на младе од 18 до 30 година који се одазивају у најмањем броју. 

Како обавештавају из Центра за контролу и превенцију болести Завода за јавно здравље Пирот, последњих дана полако расте број новооболелих у округу, а само јуче 12.августа, регистровано је 13 ПОЗИТИВНИХ новооболелих лабораторијски потврђених лица.  У току данашњег дана очекују се резултати за 18 узорака. 

Стручњаци апелују да се вакцинација хитно треба убрзати јер се очекује нови талас већ крајем августа. Вакцина Синофарм и Фајзер има довољно.    

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine