Сертификована општина са повољним пословним окружењем

На овај начин до сада је, за десет година реализације програма, упошљене 572 особе а у решавање комуналних проблема у граду и селима уложено преко 54 милиона динара

Јавни радови на локалу, који се дуго година реализују у Граду Пироту, шанса су да се запосли велики број особа са евиденције НСЗ у Пироту, а у исто време решавају се бројни комунални проблеми, пре свега у селима. 

Ненад Петровић, из Савета за запошљавање Града Пирота каже да су захваљујући јавним радовима на локалу решени многобројни комунални проблеми у селима попут уређења домова културе, сеоских школа, гробаља, задружне домове, сеоске амбуланте, направљено је на десетине дечјих игралишта, атарске путеве и много тога.

-Циљ нам је да у наредном периоду у сваком делу нашег града и селима створимо боље услове за живот-казао је Петровић.

Сузана Ђорђевић, директорка НСЗ у Пироту казала је да је овај програм од великог значаја за особе које се ангажују у извођењу јавних радова.

-Предвиђено је да се у јавним радовима ангажују особе из категорије теже запошљивих, реч је о корисницима социјалне помоћи, младима до 30 година, старијим од 50, особама са инвалидитетом, Ромима, жртвама породичног насиља и тако даље. Утолико је већи значај ових јавних радова и значај самог програма-казала је директорка Ђорђевић.

-Ми смо почели од 2010. године да спроводимо јавне радове и од тада смо ангажовали 572 лица и у решавање комуналних проблема у селима и граду на овај начин уложили 54 милиона динара. Ове године ћемо ангажовати 45 особа а издвојили смо негде око пет милиона динара, радови ће се реализовати у селима Извор, Мали Јовановац, МЗ Расадник, селу Блато, Суково, Брлог, Покревеник, Присјан, МЗ Нова Мала, на Градашничкој реци, Дојкинцима, Добром долу, Новом Завоју и другим местима у граду-казао је градоначелник Васић.    

Извор: Пиротске вести

 

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine